Jdi na obsah Jdi na menu
 


Umístěná a přijatá zvířata ve třetím říjnovém týdnu

21. 10. 2018

V pátek odešel do nového domova pětiměsíční kocour Mikýsek, který u nás strávil čtyři měsíce života. Jako kočičí miminko byl i se svými sourozenci přinesen do depozita, kdde se jim dostalo lahvičkové péče. Je posledním z těchto čtyř koťat, kdo našel nový domov (původně byl zamluven na Slovensko, ale z tohoto umístění sešlo). V novém působišti mu bude dělat společnost britský kocour; pevně doufáme, že z Mikýskových pubertálních nápadů neraní briťáka mrtvice wink.

V neděli zavítaly do našeho jabloneckého depozita dvě exotické kočky. Dostaly se k nám z Neratovic, kde byla odhalena množírna koček s cca šedesáti "nosnicemi". Část koček skončila na intenzivní péči na veterinární klinice, zbytek byl odvezen do útulku AniDef, odkud schopnější zvířata putovala do dočasných náhradních domovů. Spolek poskytl těmto kočkám krmivo a fešáckou klec, takže mohou pobývat v depozitu v izolaci bez nebezpečí, že by svými neduhy (svrab a chlamydie) nakazily ostatní kočky v depu.

Jak vypadá taková kočka z množírny? Vedle toho, že není v nijak oslnivém zdravotním stavu, je plachá a ošetřovat ji je obtížné. Nutný je ručník na zavinutí sekajících pacek a rukavice. Navíc taková kočka dost smrdí - kdo jste viděl záběry z interiéru této množírny, víte, že čistotou a dostatkem kočičích záchodků právě neoplýval. Považujeme za velmi smutné, že kdysi uznávaný chovatel přivedl výstavní zvířata do horšího psychického i fyzického stavu, než v jakém bývají divoké kočky venkovní.

exoti.jpg